Jak na mozol

11. 11. 2015
Petr Růžička

V pondělí jsme diskutovali, jak na stržený mozol. Znáte to – děláte kettlebell snatche, shyby nebo v našem případě muscle-upy na kruzích. A najednou se ten pěknej tvrdej mozol na dlani natrhne a už to teče a krev všude. Co s tím?

Na tréninku neřeším, zalepím páskou a docvičím. Doma omýt, pečlivě zbavit okolí přebytečné kůže a připravit si vlažnou vodu, kam budete sypat sůl, dokud se to nepřestane rozpouštět. Prostě hodně nasycený roztok :). Pak se zhluboka nadechněte, zatnete zuby, budete si opakovat mantru “bolest nebolí” a ponořte zranění do vody. Pokud jste to ještě nikdy nezažili, tak se připravte na hodně zajímavý zážitek.

Nevím přesně, jak to funguje, ale ta sůl to rychle zatáhne. Spíš bych řekl “zataví”…

Hojení je výrazně rychlejší, než když to necháte být

Tenhle recept jsem četl před mnoha lety a používal jsem ho nejdřív po kettlebell snatch (dělal jsem to blbě a měl jsem utržené mozoly, než jsem to pochopil a pak taky roli, jakou hraje křída….), pak při CrossFitu (kipping pull-ups…) a teď na kruzích to samé – když se nezadaří, používám ho s úspěchem. Autorem je Coach Sommer, takto známý gymnastický trenér, ví o čem mluví.

2024 © Petr Růžička