Mistr a Stojka

1. 6. 2014
Petr Růžička

petr_cajanek_petr_ruzicka

Minulý týden jsem měl seminář ve Zlíně, v nádherném jóga studiu Satyam. Na programu byla Stojka a Pohyb. Klasika. Co jsem ale fakt nečekal bylo to, že jeden z účastníků mého nedělního semináře bude Petr Čajánek.

Ráno jsem dorazil na místo činu, rozkoukal jsem se, prozkoumal prostor na cvičení a za chvilku mi někdo podal ruku s tím, že :”…ahoj, já jsem Petr.” A já koukám a teď mi v mozku jede děsivou rychlostí – Petr, Zlín, hokejka, puk, pohár, NHL, mistr světa, liga mistrů – ty vole to je Čajánek!

Málokdy se mi podaří dýchat stejný vzduch jako mistr světa, takže se mi nejdřív, zcela neznatelně, podlomila kolena. Hokej?!?

Vzpomněl jsem si na jednoho kamaráda, co mě jednou lákal, ať přijdu hrát hokej. Když jsem mu říkal, že neumím bruslit, krátce se zamyslel a pak povídá: “To nevadí”.

Mistr světa – co ho jako já mám učit 😉? Učil jsem ho to, co ostatní – stojku a pak lezení, plazení, mobilitu, regeneraci a silová cvičení. Petr je fajn chlapík, který s pokorou přijímal moje pokyny a snášel, když jsem do něj šťouchal, aby se zpevnil nebo naopak uvolnil.

Takže i mistr světa v hokeji se učí stojku a plazí se po zemi – Petr Čajánek, jeho úžasná žena Kateřina a moje maličkost.

2024 © Petr Růžička