Podcasty, co vás zvednou ze židle (nejenom o pohybu)

11. 6. 2015
Petr Růžička

Zajímá mě hodně věcí – od technologie, přes hudbu, cvičení, tanec, programování, vědu, vaření a filmy… Takže když jedu tramvají/busem/letadlem/ponorkou a nemám v ruce knihu, tak mám na uších sluchátka a poslouchám podcasty.

Knihy jsme měli minule, takže tady je to, co mám ve svém přehrávači (používám Pocket Casts).

Kliknutím na obrázek se dostanete na stránku podcastu.

Critical Path

Critical Path

Tohle nemá s pohyb nic společného (i když všechno souvisí se vším a já si cením všestrannosti). Horace Dediu je bývalý analytik Nokie, který se dnes specializuje převážně na Apple a vše, co s tím souvisí. Je to velice, velice chytrý chlapík z jeho komentářů, postřehů a teorií jsem se za posledních pár let naučil víc, než za roky ve škole (a možná v praxi). Pokud vás zajímá “disruption theory“, inovace, Apple/Amazon/Google, vývoj technologií, ten člověk je fakt dobrej.

Tim Ferriss Show

Tim Ferriss Show

Tima asi netřeba představovat. Nejsem úplně fanda jeho knih (4-hodinové cokoliv), ale má zajímavé hosty a občas i nějakou tu dobrou radu. Vypracoval se (ať už jakkoliv), tak je dobré mu sem tam naslouchat :]

Hardcore History

Hardcore History

Tenhle podcast mi poslal Ido s tím, že mě to knockoutuje. V podstatě ano. Jestli vás baví historie, tak Dan Carlin ji podává jak detektivku. Napínavé vyprávění plné faktů, ale i postřehů a souvislostí. Jeho “Wrath of the Khans” je totálně neskutečné vyprávění o mongolech, jejich životě, zvycích, vojenské taktice a invazi do Evropy.

Kdyby jim tenkrát neumřel Khan, tak je tady všude Mongolsko, protože je nic a nikdo nedokázal zastavit.

Move Smart

Move Smart

Justin Goodhart je chlapík, kterého jsem poznal v Singapore. Schopný “mover”, krátce potom začal dělat tenhle podcast. Má neskutečně zajímavé hosty – tanečníky, parkour borce, handbalancery, movery, CrossFittery.

Slyšel jsem každou epizodu, rozhodně doporučuju.

London Real

London Real

Fantastická show, kterou poslouchám už dlouho. Témata jsou hodně široká – business, vzdělávání, MMA, psychodelické drogy, sport, hudba… Dorian Yates byl výborný, inteligentní host, se kterým bych rád šel na pivko. Návštěvníkem London Real byl i Ido Portal (netřeba představovat) nebo Steve Maxwell (chlapík s úžasnými zkušenostmi, člověk, který světu a hlavně kettlebell komunitě představil pohyb jménem TGU – Turkish Getup)

London Real má Youtube kanál, vřele doporučuju.

Super Strength Show

Super Strength Show

Velmi pěkný podcast, super rozhovory s dobrými hosty. Inspirující!

Stop Chasing Pain

Stop Chasing Pain

Bolest je oblast, kterou jsem dost studoval a podle které jsem hodně modifikoval svůj přístup ke cvičení (i k životu). Takže tenhle podcast je celkem povinnost :).

Strong 360 Podcast

Strong 360 Podcast

Vcelku nový přírustek v mojí sbírce, ale pochází z Juggernaut Training System, což mi za poslední dobu přijde jako jeden z nejlepších zdrojů, týkající se síly a specializovaného tréninku. Mají super knihy, články a výsledky.

Proč?

Proč to poslouchat? Proto. Protože mě baví se vzdělávat, zlepšovat se, poznávat nové věci a někdy se mi nechce číst 🙂

Neposlouchám rozhodně všechno, epizody si vybírám, pouze u někoho (Critical Path nebo Move Smart) stahuju a poslouchám všechno.

A co vy? Co posloucháte vy, nějaká doporučení?

2024 © Petr Růžička