Časopis

1. 5. 2016
Petr Růžička

batcave

Někdy je to úvaha, někdy video se cvičením, někdy návod, jak něčeho dosáhnout. To, co dělám je originální obsah, jsou to moje úvahy nad tím, co vidím, čtu, cvičím, nad otázkami mojí vlastní praxe nebo tréninku mých žáků. Díky tomu, že můj učitel je Ido Portal, tak mám přístup k velice zajímavému materiálu. Nepřekládám cizí články, ani nerecykluji už 100x napsané. Chci dělat kvalitní dílo.

Psát každý den mě hodně baví a soudě podle čtenosti (která je v řádech desítek tisíc) moje čtenáře taky. Ale je to také vcelku namáhavé a dnes je mi jasné, že musím udělat nějakou změnu.

Změna

Chci z “Tipů z Batcave” udělat něco jako on-line časopis – bez reklam a bez hloupostí. Obsah bude pořád můj. Zatím, jestli někdy naberu dalšího autora moje podmínka bude naprosto jasná – kvalitní a originální práce. Sazba, vzhled atp. je zatím věc druhotná, ale časem to přijde taky.

Jak to bude probíhat

Vzhledem k snadnosti publikování na Facebooku jsem zvolil uzavřenou skupinu, do které čtenáře (Vás) přidám, když si “tipy z Batcave” předplatíte. Facebook umožňuje nejen velice dobře publikovat (mobilní aplikace, počítač, kdekoliv odkudkoliv), ale i obsah dobře “konzumovat” – a já to chci čtenářům co nejvíce usnadnit.

Variantu na Facebooku dnes nicméně vnímám jako přechodnou – obsah se brzo přesune “někam” na web, na samostatnou publikační platformu, která umožní jednoduchou publikaci, sdílení, vyhledávání, tagy, administraci čtenářů, předplatné atp.

Nemám Facebook účet

Potom stejně asi nečtete ani moje současné “tipy” a nezbude, než počkat na řešení mimo Facebook.

Co to přinese?

Co takhle změna přinese? Pokračování. Další obsah, další tipy, další návody na cvičení, zamyšlení nad dopisy čtenářů, chci dělat víc videa. Jednoduše návaznost. Zkrátka budu pokračovat ve psaní – co den to tip, 365 tipů za rok. Někdy delší někdy kratší. Pokaždé něco, za čím si stojím.

Nicméně budu pokračovat jenom pro předplatitele, volně k dispozici už moje tipy nebudou.

Kdy se to stane?

Kdy přestanu normálně psát tipy na Facebook “Pohyb je život” a začnu je psát pro předplatitele? Za jeden týden, tj. od pondělí 9.5.2016.

Pokud tedy dále chcete “Tipy z Batcave” číst (a tím podpořit práci, kterou dělám) objednejte si prosím předplatné. Budu moc rád a těším se, až s vámi budu sdílet to, co mám rád.

2024 © Petr Růžička