Co si vzít na dovolenou?

9. 6. 2014
Petr Růžička

Jednou jsem zjistil, že když někam jedu (i když to bylo na víkend), tak si nejdřív zabalím věci na běhání, švihadlo, boty na lezení, kraťasy, tepláky, dvě nebo tři trička na cvičení. Když je zima je třeba přihodit celý venkovní kit. Někdy yoga podložku, Captain Crush gripper nebo dva. Několik knih o silovém tréninku nebo o anatomii nebo o józe se taky přece šikne. A moje taška byla plná. Pak si teprve začnu chystat normální oblečení. Tak jsem poznal, že je to vážné.

Když jsme před mnoha lety (2007, to to letí…) jeli na dovolenou do Norska autem, tak jsem za zadním sedadlem vezl 24 kg kettlebell. Moje žena to netušila a tak když jsem na první zastávce kettlebell vyndal a jal se dělat GTG kettlebell presy, jenom tiše nevěřícně koukala. Chápu, není to úplně normální vozit s sebou v autě 24 kilo železa na dovolenou. Ale za těch 14 dní jsem udělal desítky presů, swingů a TGU a celkem jsem se zlepšil (to byly doby mého RKC trénování).

bara_v_norsku

Pak jednou jsme byli ve Francii a já s sebou zase něco pašoval – dvě clubbells. Takže jsem dělal kliky ve stojce, skákal přes švihadlo, dělal spoustu dřepů, sprintoval po pláži a taky každý den mával s clubblells. Tenkrát jsem nějak “baštil” chlapíka jménem Scott Sonnon a chtěl jsem dělat jeho certifikace a zkoušky a tak. Už mě to přešlo.

clubbells

No a letní prázniny jsou za dveřmi, přemýtal jsem, co si vzít tentokrát. Všechno na co přijdu minimalizuju (snad kromě pohybu), takže i vybavení nebude moc – sebou si povezu kostky na handbalancing a možná gymnastické kruhy. Stěny jsou všude a podlaha taky. Víc teď nějak nepotřebuju.

handbalancing_cubes

Dovolená se blíží, co si s sebou vezmete do batohu, kufru nebo auta vy?

2024 © Petr Růžička