Kdo jste?

8. 4. 2017
Petr Růžička

Jak teď cvičíte? Co cvičíte? Na čem pracujete? Co je vám úplně ukradený?

Co budete dělat a jak cvičit za rok? Za dva? Teď je populární lézt po zemi, dělat stojky a posilovat na kruzích (protože “…podle našeho názoru, je to nejlepší věc na horní část těla…” hmmmmm), prostě jako dělat “movement”.

Co když to už nebude populární? Až bude v módě zase fotball? Budete pořád dělat to, co děláte dneska?

Co když si zlomíte nohu nebo namůžete zápěstí, vrátítte se k tomu zpátky? Co nedejbože horší zdravotní problémy? Budete se pořád hýbat? Začnete znovu (už po Xté) stát na rukou a zase jak Sisifos pomalu rozhýbavat tělo, aby se vrátilo do původního stavu?

Nebo si koupíte každý týden pár litrů vodky a kilo čokolády a vykašlete se na to? Protože “…to už dělat nemůžete…”. Nebo protože “…už jsem starej…”.

Co vás definuje? Kdo jste? Pro co hoříte? “Jste” pohyb? Jste jóga, parkour nebo pilates?

Je vaše duše ukovaná z pohybu, dechu, nadšení z toho, jak funguje tělo? Pokaždé, když se sejdete s kamarády a studenty nebo jste sami v parku, začne vám stoupat tep, a máte pocit, že někde hluboko uvnitř se začíná rozpalovat oheň, ožíváte jak fénix, rozpřahujete křídla a nadechujete se. Nadechujete se, jako by to bylo poprvé. Je to jak doušek živé vody. Ožíváte. Cítíte, že znovu žijete. Že pohyb je vaše vášeň. Že pohyb…je život.

Nebo je to, co děláte jenom koníček? Práce? Póza? Móda?

2024 © Petr Růžička