Po bitvě

1. 9. 2018
Petr Růžička

Určitě znáte takové to “…po bitvě je každý generál…”. Což o to, možná jo. Ale ne každý má koule na to, aby přiznal chybu. Web je plný návodů na to či ono. Najdete interaktivní průvodce po všem možném. Návody a tutoriály.

Nadšené příručky a sdílení úspěchů, samo-potvrzení si toho, či onoho. Všichni jsme nadšení, jak dneska něco funguje a fotíme se při a po, akci, cvičení, hubnutí, jídle…

Ale víceméně nikdo nenapíše za 5 nebo 10 let – byla to chyba. Fakt sorry, ale to, jak jsem byl ze začátku nadšený z XY (dosaďte si cokoliv – dýchání, gymnastiku, Greek race, strečink, posilování, otužování, hladovku, jezení nebo nejezení všeho možného), byla to chyba, protože jsem tomu vůbec nerozuměl. Dneska mám zničené XY (opět si doplňte – kyčle, klouby, štítnou žlázu, metabolizmus, páteř, játra, zuby, nadledvinky), ale skoro nikdo o tom neví, protože o tědle “fuckupech” se nemluví a nepíše. Na Instagramu nejsou, ale zasloužily by vlastní kategorii. Pár let to bylo super a pak najednou bum – a už to vůbec super nebylo.

O začátcích píše kde kdo. O těch koncích víceméně nikdo. Takže opatrně.

Přemýšlejte a nevěřte počátečnímu nadšení, ať je to kdokoliv. Za kvalitou je většinou čas. Hodně času.

2024 © Petr Růžička