Tipy z Batcave

6. 4. 2016
Petr Růžička

Už dlouho jsem nenapsal žádný delší článek na blog a důvod je ten, že píšu každý den na Facebook. Proč?

batcave

Každodenní tipy

Před cca. 6ti měsíci, v den kdy jsem začal online coaching s Idem, jsem začal experimentálně psát každý den na Facebook, na svojí stránku Pohyb je život, krátké tipy. Ne dlouhé články a reporty jako najdete tady na blogu, ale tu pár vět o tématu, které mě oslovilo, tu video s tipem na zajímavý pohyb, tu úvaha na nějaké téma. Psát často, ale menší články mě baví a hodlám v něm pokračovat. Na Facebooku nemusíte mít účet, abyste měli možnost tipy sledovat, stačí se podívat na tipy a každý den tam najdete nový tip :o]. Vzhledem k tomu, že tipů je tam s dneškem celkem 200, je tam už hodně materiálu 🙂

Proč Facebook?

Protože tvorba obsahu je extrémně rychlá. Můžu používat mobilní appku. Můžu si psát drafty, poznámky, časovat publikaci článků. Mohu nahrát text, obrázek, video, odkaz a všechno se dobře naformátuje, udělá náhledy atp. Majorita mých čtenářů je na Facebooku, má tam konto a používá mobilní aplikaci. Nemusím používat laptop. Nestarám se o hosting. Pro rychlé sdílení je to ideální. Změní se to někdy v budoucnu? Pravděpodobně ano, ale teď je to, zatím, ideální.

Z čeho čerpám?

Ze svých zkušeností

Můj učitel je Ido Portal a cvičím pod jeho vedením. Nejsem člověk, co navštívil jeho víkendový seminář a usoudil, že může začít vyučovat “Ido Portal Method”, jsem jeho dlouholetý student.

Ze své minulosti

Celkem asi 20 let jsem se věnoval bojovým uměním, 6 let jsem sám cvičil (a učil, byť ne jako oficiální affiliate) CrossFit, nějaký čas jsem se věnoval zvedání kettlebell. Od 14 let se zajímám o jógu. Ze svého studia. Vzdělávám se dál, čtu obrovské množství knih a publikovaných článků a to celé se mi v hlavě skládá do něčeho, co se postupně snažím předat dál, ať už osobně nebo právě přes #tipzbatcave.

Z toho, jak cvičím ostatní

Vedu semináře po celé ČR (plus občas Slovensko) a mám pravidelné hodiny a je to neskutečná praktická zkušenost. To, o čem píšu je kompilace všeho zmíněného plus jistou roli hraje fakt, že je mi 42 let a tak nějak uvažuji, přemýšlím i cvičím jinak, než když mi bylo 20.

Nepřekládám ani nekopíruji cizí články, píšu svoje názory, myšlenky a svoje zkušenosti. Obsah je tedy původní a stojím si za tím, že má svojí hodnotu. Je to hodně práce, ale soudě podle čtenosti, tak se to lidem hodně líbí.

Proč tipy z Batcave?

Proč se to jmenuje “Tipy z Batcave”? Protože když jsem psal ten úplně první mini-článek, tak jsem seděl po tréninku v Železné kouli, kde mám tu možnost cvičit, a (pokud jste tam nikdy nebyli) tak to prostředí je žluto-černé (resp. bylo, teď už je “Koule” v jiném designu). No a pokud znáte Batmana, tak víte, že jeho barvy byly původně černá a žlutá. Batcave, jeskyně pod sídlem jeho rodiny, je jeho útočiště, laboratoř, garáž, dílna i tělocvična v jednom. Žlutá, černá, útočiště – Batcave. Takže proto “tipy z batcave“.

2024 © Petr Růžička